[AUDIO-EXCLUSIV] Cosmin Librimir revoltat:”De ce?”

Toţi şefii de secţie, care formează Consiliul Medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, s-au simţit profund jigniţi de afirmaţiile şi acuzaţiile aduse personalului medical, zilele trecute, de către preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca, şi de primarul Ioan Popa; și anume că medicii nu-şi respectă programul de lucru, dar câştigă lunar între 4000-6000 euro, iar asistenţii 3000 euro. Şi pentru că ieri a apărut în presă o scrisoare deschisă pe această temă, directorul medical Cosmin Librimir, cel care este şi preşedintele Consiliului Medical al spitalului, ne-a declarat că acest document nu îi aparţine în totalitate şi că a fost ulterior modificat. Prins la mijloc în acest scandal mediatic, directorul medical Cosmin Librimir spune lucrurilor pe nume şi subliniază că:“Este o luptă a orgoliilor care trebuie să înceteze!”

În plus, susține că acest scandal mediatic nu este benefic nimănui, nici spitalului, nici Consiliului Județean și e clar că afectează pacientul. Acesta menționează că rezoluția a avut două variante: “Prima varianta nu am editat-o sub nicio formă și nu a vrut a fi semnată și a doua variantă am editat-o doar în ceea ce privește salariile, vă pot spune că a dispărut limita de 6.000 de euro și vreau să pun o întrebare retorică, de ce?”

În scrisoarea deschisă primită ieri la redacție putem observa că apare salariu limită de 4.000 de euro:

  • Salarizarea personalului medical angajat la SJUR Reșița se face în conformitate cu legea salarizării nr. 153/2017 aplicată începând cu anul 2018;
  • Menționăm că medici primari cu gradație 5, care efectuează gărzi au un venit de 2500-4000 euro.
  • Veniturile de peste 4000 euro incriminate pot fi realizate doar de medicii din specialități, cu condiții deosebite de lucru, cum ar fi Medicina Legală, Anatomie Patologică, UPU-SMURD, ATI procentul acestora, aproximativ 10% din totalul medicilor angajați la SJUR Reșița, iar medicii de la UPU-SMURD și Medicina Legală, au salariile plătite de către Ministerul Sănătății și au sporul la minimum, spre deosebire de alte spitale din țară.
  • Asistenții medicali cu gradație 5 au salarii de 900 euro, iar cei cu condiții deosebite de lucru- 1500 euro.

Cosmin Librimir recunoaște că în alte spitale sporul medicilor este de 85% pe când la Spitalul Județean Reșița este doar 55%.

Directorul medical spune lucrurilor pe nume și mai are câteva întrebări, la care așteaptă un răspuns! Acesta le reamintește, din nou, colegilor din spital că ar fi bine să nu uite de investițiile pe care Primăria Reșița și Consiliului Județean le-au realizat pentru pacienți în timpul pandemiei. Librimir subliniază în final că:“Acest scandal mediatic ne defavorizează pe noi ca spital, maxim!”.

De același autor

Related Articles