[AUDIO] EMZ Hanauer se apucă de treabă. Vor fi create 500 de locuri de muncă în Reşiţa

Compania germană EMZ HANAUER România începe construcţia fabricii din Parcul Industrial din Reşiţa, urmând să creeze în total 500 de locuri de muncă, după cum a declarat administratorul Agenţiei de Dezvoltare Locală, Oana Borza.

Anul 2022 marchează pentru Reşiţa atingerea unui prag important în ceea ce priveşte atragerea de investitori străini în Parcul Industrial. Astăzi s-a semnat autorizaţia de construcţie pentru prima etapă a investiţiei EMZ HANAUER România. Fabrica se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 45.000 de metri pătraţi şi va produce pentru piaţa europeană componente şi sisteme pentru produse electrocasnice. Investiţia are o valoare de 35 milioane de lei şi include construirea halelor de producţie şi depozitare, clădirea administrativă, împrejmuiri şi racordare la utilităţi. În prima fază vor fi angajate circa o sută de persoane, urmând ca în etapa finală numărul angajaţilor să ajungă la 500.

La rândul său, primarul Ioan Popa spunea recent că această investiţie va fi benefică pentru Reşiţa, dar are emoţii pentru resursa umană deoarece EMZ va avea nevoie de personal cu un anumit grad de calificare. Reşiţenii îşi vor putea găsi locuri de muncă bine plătite acasă şi nu trebuie să mai emigreze în Europa de Vest – sau chiar să se întoarcă acasă, a mai declarat Popa. Conducerea EMZ-Hanauer motiva că unul dintre motivele pentru care a ales Reşiţa este existenţa sistemului şcolar şi de studiu foarte bun, important pentru a se putea lucra şi în domeniul pregătirii.

Companie germană globală, cu sediul în Nabburg (Germania), fondată în anul 1948, EMZ-Hanauer GmbH dezvoltă și produce componente și sisteme pentru electrocasnice. Compania este lider pe piața globală pentru încuietori și senzori, cifra de afaceri a acesteia dublându-se în ultimii 10 ani. Pe lângă componenta de electrocasnice, EMZ oferă soluții logistice complete și pentru sectorul managementului deșeurilor, care este în plină ascensiune la momentul actual.

De același autor

Related Articles