[AUDIO] Emoţii mari pentru 100 de cadre medicale din Caraş-Severin

Peste 100 de cadre medicale de la spitalele din Reşiţa, Caransebeş şi Oraviţa încadrate la începutul pandemiei susţin în această perioadă un examen pentru a rămâne în sistem.

Reglementarea situaţiei personalului medico-sanitar care în perioada pandemiei a ales să se angajeze în sistemul sanitar public de stat contribuie astfel la optimizarea serviciilor medicale oferite cu preponderenţă pacienţilor infectaţi cu SARS-COV-2 dar nu numai. Aceasta este o iniţiativă a Federaţiei SANITAS acceptată de Guvern.

Sunt peste 100 de cadre medicale din judeţul nostru care doresc să ramână în sistem. Până acum niciun candidat nu a fost respins, ne-a declarat preşedintele Sanitas Caraş-Severin George Tiutiu:

Noul cadru legislativ de a păstra aceşti profesionişti în sistem contribuie la reducerea deficienţei grave de personal din sistemul medical şi totodată este un gest de normalitate care răsplăteşte eforturile şi asumarea riscurilor de infectare ale salariaţilor care au intrat în sistemul sanitar într-o perioadă în care condiţiile de muncă au fost cu adevarat deosebit de riscante.

De același autor

Related Articles