[AUDIO] Elicopterul SMURD de la Caransebeș a efectuat primele misiuni de salvare

Punctul de Operare Aeromedical din Caransebeș a devenit funcțional în ajunul Craciunului dar elicopterul SMURD a stat pe tușă câteva zile din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Echipajul medical a reușit să efectueze primele misiuni la începutul acestei săptămâni.

Din echipajul medical fac parte și medicii Alexandru Brici, șeful secției de Urgențe din cadrul Spitalului Județean Reșița dar și Marian Cotoșpan, șeful secției de Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Caransebeș. Cel care coordonează întreaga activitate a elicopterului SMURD de la Caransebeș, din punct de vedere medical este Mihai Grecu, șeful secției de Urgențe din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

Despre primele misiuni de salvare efectuate zilele trecute de eclicopterul SMURD Caransebeș, aflați detalii în cadrul emisiunii “Starea de Bine”:

La ora actuală, elicopterul a cărui valoare este de aproximativ 8 milioane de euro este deservit de piloți de la IGAv, de 5 medici și 8 asistenți de la Spitalele din Caransebeș, Timișoara și Reșița.

Acest elicopter este dotat cu troliu și astfel medicul este cel care va coborâ, de exemplu într-o râpă sau într-o zonă mai puțin accesibilă chiar dacă elicopterul nu poate ateriza. Echiajul medical este foarte bine pregătit, medicii au făcut antrenamente multe în acest sens.

De același autor

Related Articles