[AUDIO] După toate probabilitățile, Centrul de Agrement de la Râul Alb rămâne închis publicului și în această vară

Tabăra de la Râul Alb, administrată de Direcţia Județeană pentru Tineret şi Sport Caraş-Severin, după toate probabilitățile nu va deveni funcţională pentru agrement nici în acest an.

”Obiectivul turistic este pregătit să primească elevi în tabără, dar deoarece funcţionează ca şi Centru de carantinare mai sunt paşi importanţi de făcut pentru a fi deschis publicului”, spune Cătălin Hogea, directorul Direcţiei Judetene pentru Tineret şi Sport Caraş-Severin:

”Din păcate, nici anul acesta, se pare că nu vom reuși să organizăm aceste tabere pe care le-am propus pentru că există o problemă din punct de vedere legislativ. Centrul de la Râul Alb este considerat în continuare ca și centru de carantinare, iar pentru acest lucru este nevoie de o Ordonanță de Guvern prin care aceste Centre să fie scoase de sub tutela Ministerului Sănătății și astfel să putem organiza în continuare tabere. Așteptăm această ordonanță, iar dacă aceasta se va da în termen scurt, atunci cu siguranță se vor mai putea organiza aceste tabere. Suntem cinstiți și spunem că momentan nu suntem pregătiți să deschidem aceste tabere, depindem de factorii de decizie din Ministerul Sănătății. Dacă această Ordonanță ar apărea în câteva zile, noi într-o săptămână am putea pregăti tabăra pentru a găzdui elevi, trebuie să facem curățenie. Totuși este destul de dificil să organizezi o astfel de tabără națională într-un timp scurt, deoarece ar trebui, după ce această Ordonanță este dată, să se facă anumite achiziții pe SICAP. Această procedură durează în jur de 30 de zile, iar ulterior se distribuie pe fiecare județ în parte banii necesari organizării. De asemenea, grupurile de participanți erau formate înainte de încheierea anului școlar”, menționat Cătălin Hogea.

În prezent Tabăra de la Râul Alb funcţionează ca şi centru de carantinare, deşi nici o persoană nu a mai fost găzduită acolo din luna martie a anului trecut.