[AUDIO] După 20 de ani, la Timişoara, se fac, din nou, intervenţii chirurgicale pe inimă, la copii

La Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara a fost inaugurat, ieri, un compartiment de Chirurgie pentru copii şi tineri cu afecţiuni grave la inimă, după mai bine de 20 de ani de pauză.

Unitatea medicală a fost dotată cu aparatură de ultimă generaţie. Pregătirile pentru reînceperea operaţiilor de chirurgie cardiacă pediatrică au durat 3 ani, iar cadrele medicale s-au pregătit în clinicile din Italia, dar şi la Târgu-Mureş şi Bucureşti.

Este o realizare importantă pentru Regiunea de Vest a ţării, dar şi pentru copiii cu probleme cardiace, din România, care se vor putea opera aici. La această oră, necesarul de intervenţii chirurgicale pentru malformaţii congenitale, în ţara noastră, depăşeşte o mie de cazuri pe an, iar în acest compartiment nou vor putea fi realizate peste 100 de intervenţii chirurgicale pe an, ne-a declarat managerul Institutului, Constantin Luca.

Noua secţie are 12 paturi, un bloc operator, precum și şi un ambulator de specialitate. Aici, îşi desfăşoară activitatea 22 de cadre medicale. Primii doi copii cu vârsta de 7 şi 8 ani au fost deja operaţi cu succes, iar starea de sănătate a acestora este bună.

Sursa foto: facebook Institut Timişoara

De același autor

Related Articles