[AUDIO] După 10 septembrie vom cunoaşte scenariile de începere a anului şcolar

Până pe 10 septembrie unitățile de învățământ trebuie să anunțe scenariul de deschidere a noului an școlar pentru care au optat.

Viceprim-ministrul Raluca Turcan a prezentat într-o conferință de presă susținută la Reșița, măsurile întreprinse de Guvern pentru începerea noul an școlar în condiții de siguranță maximă.

„Mai sunt două săptămâni până când va începe școala și este foarte important ca toți cei care pot să sprijine deschiderea unităților de învățământ în condiții optime să se implice la maximum, cu bună credință, să facă un efort și să vină în ajutorul copiilor, părinților și profesorilor. Guvernul a pus la dispoziție 175 de milioane de euro, prin Ministerul Fondurilor Europene, care să fie decontați autorităților publice locale, școlilor sau inspectoratelor școlare astfel încât să achiziționeze rapid 500.000 de tablete sau laptopuri, măști de protecție și containere sanitare în localitățile unde nu există racordare la apă și canal”.

Raluca Turcan a mai spus că pentru a putea fi asigurată asistența medicală în unitățile de învățământ, au fost deblocate și bugetate posturile pentru personalul nedidactic din școli, medici și asistenți sanitari. Legea a fost trimisă în Parlament în urmă cu mai bine de o săptămână.

De același autor

Related Articles