[AUDIO] După 1 iulie se blochează posturile în sistemul de stat. Cărăşenii au o ultimă şansă pentru a intra în M.A.I

După data de 1 iulie nu se mai scot la concurs posturi noi în sistemul de stat, decizia a fost luată de Coaliţia de Guvernare în încercarea de a gestiona situaţia extrem de complicată a bugetului. Cei care doresc să intre în sistemul M.A.I în acest an, acum au o ultimă şansă. Indiferent ca îşi doresc să devină poliţişti, jandarmi sau pompieri, cei interesaţi de o astfel de profesie au de unde alege.

De exemplu, Inspectoratul de Jandarmi Caraş- Severin organizează concurs pentru ocuparea a 16 posturi vacante de subofiţeri operativi principali, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, Marius Săndulescu:

Şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Caraş-Severin organizează concurs pentru 3 categorii de posturi ne-a declarat sublocotenentul Ramona Nica din cadrul departamentului de resurse umane:

Şi cei care doresc să devină politişti au o nouă şansă. Inspectoratul Judeţean de Poliţie scoate la concurs 44 de posturi cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: 8 sunt pentru ofițer, alte 33 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 30 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural și 3 posturi de personal contractual. Anunțurile de recrutare, cu toate detaliile necesare înscrierii, precum și modelele documentelor, pot fi accesate pe pagina de internet a inspectoratului, secțiunea https://cs.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs. Perioada de recrutare a început în ziua de 29 iunie 2022, și se va încheia, pentru polițiști, în ziua de 12 iulie 2022, (în ultima zi, doar până la orele 16:00). Înscrierea se poate face inclusiv în zilele nelucrătoare, termenul limită fiind ora 16:00 din ziua de 12 iulie 2022.

Cererile împreună cu documentele în volum complet, specificate în anunț, vor trebui transmise doar online, la adresele de email specificate în fiecare anunț, în perioada stabilită pentru înscriere. Procedura de concurs cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate proba de evaluare a performanței fizice, acolo unde este cazul, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor de specialitate, examinarea psihologică și medicală a candidaților.

Data examenului scris este 03 septembrie 2022, fiind aceeași pentru toate posturile de polițist scoase la concurs la nivel național, diferită pentru personal contractual.

Cele mai citite

Related Articles