Deși anul acesta nu s-a organizat o procesiune cu icoane, la fel ca și în anii trecuți, mulți credincioși au venit cu icoane în Duminica Ortodoxiei la Catedrala Episcopală din Caransebeș, să mărturisească dreapta credință.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte și părinții profesori de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș.

La sfânta slujbă au participat și elevii seminariști, care alături de credincioși, au ținut icoane în mâini pe tot parcursul Sfintei Liturghii. Atât seminariștii, cât și credincioșii care s-au pregătit în prima săptămână din post, s-au apropiat de Sfântul Potir pentru a se împărtășii cu Sfintele Taine. Răspunsurile liturgice au fost date de corul Catedralei Episcopale.

Tot în cadrul sfintei slujbe a fost citită și Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei, de către părintele Alin Câmpean, consilier administrativ-bisericesc al Episcopiei Caransebeșului.

La final a fost prezentat și împărțit ultimul număr al Foii Diecezane, publicația Episcopiei Caransebeșului, tuturor credincioșilor prezenți la sfânta biserică.