[AUDIO] DSVSA Caraş-Severin: Atenție de unde cumpărați porcii și produsele din carne de porc!

Direcţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor Caraş-Severin, atrage atenţia cetăţenilor asupra surselor de cumpărare şi mişcare a porcilor în această perioadă, vizând focarele de pestă porcină africană, active în zona de vest a ţării. Directorul DSVSA Pavel Borchescu:

Ținând cont de situația epidemiologică la nivel național și județean, precum și de perioada care urmează privind sacrificarea porcilor în gospodăriile populației, este foarte important ca cetățenii care achiziționează porci să o facă, numai după o informare, astfel încât să nu achiziționeze din zonele de restricții. Porcii să fie identificați corespunzător, să fie însoțiți de documentele sanitar-veterinare, să achiziționeze carne și produse din carne de porc numai din unități înregistrate sau autorizate sanitar-veterinar. Pentru cetățenii care cresc porci este interzisă creșterea în libertate, ca să nu intre în contact cu porcii mistreți„.

Pavel Borchescu a mai subliniat că, vânzările şi cumpărările de porcine se pot face doar cu documente sanitar-veterinare, obţinute de la medicul veterinar de circumscripţie.

Cele mai citite

Related Articles