Două familii de sirieni au trecut fraudulos graniţa din Serbia, cu ajutorul unei bărci. S-a întâmplat, în zona Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova-Veche. Poliţiştii de acolo au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, ambarcaţiune care a intrat în apele teritoriale româneşti, pe direcţia km flv. 1037,5.

Bărbatul care i-a călăuzit pe cei 7 cetăţeni străini a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, subcomisar Petre Nicola.

„Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că şapte dintre ei sunt cetățeni din Siria, formând două familii, adulţii cu vârste cuprinse între 23 şi 45 de ani, iar minori cu vârste cuprinse între doi şi 17 ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor, s-a mai stabilit că a opta persoană, tot un cetăţean sirian R.M., în vârstă de 22 de ani este călăuza celor două familii. Adulţii au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România cu barca cu intenția de a ajunge în ţări din vestul Europei, cu ajutorul cetăţeanului sirian R.M. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în baza materialului probator, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Caraş-Severin a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi faţă de cetăţeanul sirian”.