[AUDIO] Donații importante din Germania pentru Spitalul Județean Reșița

Un tir plin cu saltele noi-impermeabile a ajuns astăzi la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Este vorba despre o donație a Clubului Round Table și Ladies Circle din Germania, organizații partenere care au ajutat și anul trecut unitatea medicală cu mobilă, calculatoare dar și cu alte materiale sanitare.

Cele 350 de saltele noi sunt impermeabile și se pot dezinfecta foarte ușor. Datorită acestei donații, în spital va scădea riscul infecțiilor nosocomiale în secțiile în care vor fi montate. Saltelele sunt mai mult decât necesare pentru că spitalul nu și-ar fi permis, la arieratele pe care le are în prezent să le achiziționeze din fondurile proprii, având în vedere că suma totală pentru aceste saltele depășește cu mult un miliard.

Peste 100 de saltele au fost deja montate astăzi la Staționarul II, primele saltele la Psihiatrie, urmând ca restul să ajungă săptămâna viitoare la Staționarul I, în secțiile cu patologie gravă și nu numai. Cu alte detalii directorul de îngrijiri medicale, Dana Tulbure:


Pe lângă aceste saltele, la spital au ajuns și 4 tone de hârtie. Cei care doresc să ajute în continuare unitatea medicală o pot face fără probleme, mai ales că Staționarul II este în renovare de ceva timp și orice sprijin e binevenit.Cele mai citite

Related Articles