[AUDIO] Documentele expirate își pierd valabilitatea pe 7 iunie

În județul Caraș-Severin, peste 8300 de persoane aveau, la începutul lunii mai, actele de identitate expirate. Marți, pe 7 iunie, expiră și perioada de grație de 90 de zile scurse de la ridicarea restricţiilor impuse de starea de urgență și de alertă.

Cu toate acestea, la Reșița, oamenii nu se înghesuie la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor.

Ministerul Afacerilor Interne invită cetăţenii români să se prezinte la serviciile publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor pe raza cărora îşi au domiciliul, pentru schimbarea cărţii de identitate, având în vedere că aceste documente îşi pierd valabilitatea la 7 iunie.

„Pentru evitarea prezentării, în acelaşi timp, a unui număr mare de persoane la sediul acestor servicii publice, recomandăm cetăţenilor să acceseze platformele de programare on-line şi/sau telefonic existente la nivelul serviciilor publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor. Astfel, recomandăm consultarea programului de activitate al serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu, inclusiv prin accesarea website-urilor primăriilor în subordinea cărora acestea funcţionează”, se precizează în comunicat.

La Reșița nu este înghesuială pentru că funcționează cu succes acest sistem de lucru pe bază de programare, a declarat Ilie Rădoi, șeful Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor. Programul de lucru este de la 8.30 la 14 pentru preluarea documentelor și între 15.00-16.30 pentru eliberare. În plus, în zilele de miercuri, programul este prelungit până la ora 18.00.

De marți, 7 iunie, nu vor mai fi acceptate nici alte documente cu valabilitatea prelungită, precum vizele de flotant, permisele de conducere sau numerele provizorii de înmatriculare.

Cele mai citite

Related Articles