[AUDIO] Doamnele de la Lions Onix Reșița au trimis scrisori de prietenie tuturor cluburilor Lions din România

Ziua Lions în România este marcată în fiecare an în data de 24 aprilie, fiind urmată astăzi, 25 prilie de Ziua Prieteniei Lions. În România funcționează începând din 1990, cluburi Lions, care formează Districtul 124 – România. Cluburile Lions sunt formate din bărbaţi şi femei, oameni de o moralitate ireproşabilă şi cu poziţii sociale stabile, care aderă în mod benevol la organizaţie, acceptând să ofere o parte din timpul şi energia lor pentru ajutoararea celor aflaţi în nevoie.

“Lions Clubs International” este cea mai mare organizaţie de service prin voluntariatdin lume. În prezent este reprezentată în peste 200  de ţări având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi şi peste 1.300.000 de membri.

În România Districtul 124 este format din 53 de cluburi în care activează peste 1.200 de membri.Important de menţionat ar fi şi faptul că Lions Clubs International devine, în 1954, membru fondator cu statut de ţară al ONU, reprezentanţii organizaţiei contribuind decisiv la întocmirea statutului Organizaţiei Naţiunilor Unite. Anual, ziua LIONS la ONU se serbează la New York şi Viena.

La ora actuală, “Lions Club” este cea mai mare organizaţie mondială a cluburilor ce servesc interesele generale ale colectivităţii, având ca obiectiv dezvoltarea climatului de întelegere, promovarea competenţei, participând totodată la viaţa socială şi morală cu argumentul principiilor civice.”

Clubul doamnelor Lions Onix Reșița este bine închegat și gata să ajute comunitatea, indiferent de situație. Leoaicele din Caraș-Severin s-au implicat în lupta cu SARS CoV-2, au ajutat copiii nevoiași și familiile sărmane, au organizat acțiuni cu tematică medicală și acțiuni cultural-artistice, demonstrând de fiecare dată că sunt aproape de oameni, din toate punctele de vedere.

Pentru a marca “Ziua Prieteniei Lions”, doamnele de carieră au organizat o acțiune de suflet. Acestea au trimis scrisori de prietenie tuturor cluburilor Lions din România. Detalii ne oferă medicul Felicia Quint, preşedinte pe zona 2 vest a Districtului 124 România:

De același autor

Related Articles