DSC02669Peste 2000 de gugulani au vizitat zilnic piaţa centrală a municipiului Caransebeş în cele cinci zile de desfăşurarea Festivalului „Toamna la Gugulani”. Pe scena festivalului, ajuns anul acesta la ediţia a patra, au urcat ansambluri de cântece şi dansuri care au pus în evidenţă portul popular de pe Valea Timocului, din zonele Banatului de Munte, cunoscute pentru diversitatea etnică, dar şi din Braşov, Arad, Pecica şi Drobeta Turnu Severin.
Din punct de vedere agricol, producătorii au prezentat expoziţii cu vânzare de legume –  fructe, produse apicole, seminţe de toamnă pentru sădit, iar crescătorii de animale au putut să schimbe informaţii cu privire la rasele de ovine, caprine, sau bovine.
DSC02681Organizatorii au acordat diplome şi premii producătorilor şi crescătorilor cu cele mai frumoase expoziţii. De asemenea, gugulanii s-au putut aproviziona cu produse proaspete, bio, la preţuri de producător. Au fost la mare căutare cârnaţii de Soceni, din carne de capră şi porc, ciupercile pleurotus şi preparatele la borcan de la Scăiuş, produsele lactate de la producători din Soceni, Ilova, sau Buchin, dar şi dulciurile de casă sau mâncarea la ceaun pregătită de maestrul bucătar Uica Mihai. Nu au lipsit producătorii de răchie bănăţeană. Standurile au fost anul acesta bine organizate, astfel încât comercianţii şi-au putut expune produsele în mod civilizat. Aprecierile au fost unanime, atât asupra muzicii, cât şi produselor din târg.
Evenimentul a fost organizat de Primăria şi Casa de cultură din Caransebeş, de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, aşa cum se ţinea odată „Târgul Mare de Toamnă la Oraş”.

Corespondentul nostru, Cornelia Vlaicu, a cules câteva impresii ale participanţilor: