[AUDIO] Direcţia Silvică: Pădurile din Caraş-Severin, distruse de incendiile de vegetație necontrolate

Incendiile de vegetaţie care de cele mai multe ori se extind şi distrug plantaţiile de puieţi forestieri, aflate în diferite stadii de dezvoltare, sunt inamicul principal al viitoarelor suprafeţe împădurite, a precizat pentru Radio Reşiţa responsabilul cu regenerarea pădurilor din cadrul Direcţiei Silvice Caraş-Severin, Sorin Bunda în cadrul unei acţiuni de împădurire desfăşurată miercuri, 22 martie pe raza cartierului reşiţean, Doman:

Este cel mai mare dăunător al pădurii la ora actuală în Caraș-Severin. În toată această iarbă pe care cetățenii o ard, există viață, există păsări, există mamifere și e păcat să dăm foc. Perimetrul în care ne aflăm este împrejmuit, pe lângă gard va fi trasată o linie de protejare contra incendiilor, deci va fi săpat pe un metru și sperăm cu această ocazie să nu mai ia foc, întrucât e un perimetru care anual a fost incendiat de două ori“.

Sorin Bunda a mai subliniat că, îndrumă elevii şi cadrele didactice de la şcolile din Caraş-Severin ca în cadrul Programului “Săptămâna verde” să se alăture Direcţiei silvice în acţiunile de împăduriri, dar şi de combatere a incendiilor de vegetaţie, tot mai violente şi mai distrugătoare de la un an la altul.

Cele mai citite

Related Articles