[AUDIO] Din 1 iulie, toate punctele de vaccinare anti Covid din ţară şi-au încetat activitatea. Ce se întâmplă în Caraş-Severin?

Din 1 iulie, toate punctele de vaccinare anti Covid din ţară şi-au încetat activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie.

În Caraş-Severin aceste centre au fost închise de ceva timp, astfel că activitatea de imunizare a fost preluată de unii medici de familie din judeţ. La ora actuală sunt tot 17 medici de familie care imunizează populaţia împotriva acestui virus în propriile cabinete.

Cei care au încheiat contracte cu Direcţia de Sănătate Publică pentru campania naţionala de vaccinare pot face acest lucru benevol pentru că nu sunt obligaţi prin lege. Astfel, purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros îndeamnă medicii de familie să se alăture campaniei de imunizare deoarece în stocul instituţiei sunt suficiente vaccinuri.

În continuare vaccinarea ramane cea mai bună formă de protecţie împotriva virusului SARS-CoV-2, extrem de utilă mai ales pentru grupele de risc.

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare beneficiază de o alocație de hrană, în valoare totală de 100 lei, sub forma tichetelor de masă pe suport electronic. În Caraş-Severin peste 10.000 de persoane imunizate sunt aşteptate la sediul DSP pentru a intra în posesia tichetelor.

De același autor

Related Articles