[AUDIO] Diabetul netratat duce la complicații! 35 de persoane și-au testat glicemia la Soceni

Clubul Lions Onix Reşiţa a organizat astăzi, 15 noiembrie, la Centrul de Permanenţă din Soceni gratuit o acţiune de testare a glicemiei. 35 de cetățeni din localitate au venit să se testeze. Actiunea s-a desfăşurat cu respectarea normelor de prevenţie SARS-COV 2. Medicii implicaţi în organizare, Felicia Quint şi Caius Diaconescu, au discutat cu fiecare persoană în parte despre diabet și complicațiile acestei boli.

În cadrul acțiunii am organizat și o sesiune de întrebări și răspunsuri despre diabet și complicațiile acestuia susținută de medicul Caius Diaconescu. Și eu le-am vorbit oamenilor despre această boală, pentru că diabetul netratat poate duce la orbire.

Ne-am dorit ca pe această cale să atragem atenția asupra acestei boli precum și asupra consecințelor sale, atât prin actiuni de educație în comunitate dar și de testare a adulților si copiilor”, ne-a declarat medicul Felicia Quint.

Din cauza noului coronavirus continuă să crească foarte mult numărul diabeticilor în Caraş-Severin. Unii medici au fost nevoiţi în această perioadă să consulte chiar şi 100 de pacienţi pe zi. Câte reţete au fost eliberate în judeţ de la începutul pandemiei ne spune medicul diabetolog, Caius Diaconescu:

Numărul diabeticilor în Caraş-Severin depăşeşte însă 20 de mii, atrage atenţia medicul diabetolog Caius Diaconescu.

În România aproximativ 2 milioane de persoane trăiesc cu diabet zaharat de tip 2, însă este important de menționat că această boală nu vine niciodată singură. Primele organe care suferă sunt inima și rinichii, iar studiile ne arată că cele mai frecvente complicații asociate diabetului sunt boala cronică de rinichi și insuficiența cardiacă.

De același autor

Related Articles