Autorităţile locale din comuna cărăşană Dognecea fac primii pași pentru promovarea turismului în zonă.

În acest weekend este organizat un eveniment inedit care propune activităţi în natură, ateliere de creaţie, baie în lacurile din localitate, dar şi târguri agroalimentare. Tradiționalul mini-ocico și piața de legume se deschid vineri de la ora 8, după cum spune primarul Remus Rof. Producători locali din zonele învecinate comunei vor veni cu legume şi fructe de sezon.

Sâmbătă, de la ora 10, pe platoul din vecinătatea Lacului Mare vor fi organizate atelierele de prelucrare a lemnului, iar duminică, organizatorii propun trasee montane spre Galeriile Iuliana şi Ferdinand şi spre Platoul Dănilă.

Ascultaţi un interviu cu primarul Remus Rof despre evenimentele organizate în acest weekend la Dognecea.

Puțină lume știe că aerul concentrat din zonă este similar cu cel al unei stațiuni balneoclimaterice, din cauza numărului mare de ioni negativi din atmosferă. Tot Dognecea a fost locul favorit al împărăteselor pentru apa plată de o calitate superioară celor din România. Potrivit unui clasament realizat de Organizaţia Mondială a Apelor, apa plată exploatată la Calina, satul aparținător, se află acum pe locul doi în urma apei Evian, recunoscută pe plan mondial.

Localitatea este înconjurată de Munţii Dognecei, care ating înălţimea maximă în Vârful Culmea Mare și este asezată  de-a lungul văii pârâului Dognecea, afluent al râului Caraș.

Dacă doriți câteva zile departe de oraş, de căldura sufocantă, de zgomot și noxe, Dognecea trebuie să fie pe lista dumneavoastră pentru acest sfârșit de săptămână!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.