[AUDIO] De Înălţarea Domnului pe Dealul Arşilor

Pe „Dealul Arșilor” din municipiul Reșița a fost la Praznicul „Înălțării Domnului” zi de mare sărbătoare, întrucât așezământul monahal ridicat aici și-a sărbătorit hramul. Cu această ocazie Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a fost alături de obștea monahală și a binecuvântat cele 11 cruci ce vor fi amplasate pe Biserica Mare aflată în construcție. În continuare ierarhul a slujit Sfânta Liturghie în altarul de vară, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Au venit la bucuria hramului mulți credincioși din Reșița, din împrejurimi, dar și din alte părți să se roage împreună cu ierarhul, preoții și obștea monahală.

Întrucât la praznicul Înălțării Domnului se face pomenirea eroilor neamului românesc, Preasfințitul Părinte Lucian a oficiat și o slujbă de pomenire pentru eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român. 

PS Lucian

Construcţia schitului „Înălțarea Domnului” din Reşiţa a început în toamna anului 2004 pe terenul donat de o familie de credincioşi din municipiul de pe Bârzava. Așezământul monahal are un corp de chilii unde se află Paraclisul de iarnă, târnosit de Preasfințitul Părinte Lucian în anul 2009. În prezent se lucrează la Biserica Mare a schitului, ce va avea hramurile „Buna Vestire” și „Înălțarea Domnului”. 

De același autor

Related Articles