ziua de salar - baniAproape 350 de cadre didactice şi personal didactic auxiliar din judeţul Caraş-Severin au dosare pe rol pentru reîncadrarea salarizării. În acest sens, se doreşte primirea celor 50% din salarizare, cuvenite acestora, conform legii 221 din 2008 şi 330 din 2009. Potrivit liderului de sindicat Carmen Rugină de la federaţia „Spiru Haret”, angajaţii din învăţământ doresc să primească mărirea cu 50 de procente de care trebuiau să beneficieze conform legilor în vigoare între anii 2008 şi 2011.

De când legea 221/2008 a intrat în vigoare, prin care salariile cadrelor didactice şi personalului didactic auxiliar trebuia să fie mărit, până când legea 330/2009 a înlocuit-o, profesorii au câştigat la Curtea de Apel Timişoara plata sumelor respective de bani, dar prin ordonanţă de urgenţă au fost schimbate deciziile instanţei, plata făcându-se eşalonat, ceea ce este în contradicţie cu faptul că s-a dispus prin decizie judecătorească, spune Carmen Rugină.

În acest moment, aproximativ 20% din numărul dosarelor existente mai trebuie finalizate de către Curtea de Apel Timişoara, aceasta precizând că, cel mai probabil până la finalul anului, toate cazurile vor fi rezolvate în favoarea profesorilor.

Carmen Rugină, lider de sindicat la federaţia „Spiru Haret”: