[AUDIO] Cursă nebună, oprită forțat

A fost urmărire ca în filme noaptea trecută, pe DN 6. Un tânăr din Reșița care circula pe ruta Băile Herculane – Caransebeș a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al polițiștilor. Aceștia au reușit să-l oprească abia în Buchin și au aflat și de ce fugea șoferul. Purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru, spune că tânărul se afla sub efectul substanțelor psihoactive.

„În jurul orei 02.50, polițiștii cărășeni au oprit pe DN 6, în localitatea Buchin, un autoturism al cărui conducător auto a refuzat să oprească mehedințeni, neconformându-se somațiilor legale ale politistilor care au pornit în urmărirea acestuia din localitatea Mehadia până în localitatea Buchin, unde a fost oprit forțat, prin folosirea dispozitivului de blocare a trecerii autovehiculelor. La volanul autoturismului în cauză se afla un bărbat de 25 de ani din municipiul Reșița. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0, ulterior fiind condus la spital, unde a fost testat cu privire la consumul de substanțe psihoactive, rezultatul fiind pozitiv pentru una dintre substanțele psihoactive”.

Polițiștii au întocmit în acest caz, dosar de cercetare penală și continuă cercetările.

Celebrele benzi de cuie au fost folosite de polițiștii Serviciului Rutier Caraș-Severin și în toamna anului trecut pentru a opri forțat un traficant de țigări. Mai precis, în data de 23 octombrie, când polițiștii au folosit dispozitivul de blocare a trecerii pentru oprirea unui autoturism, al cărui conducător auto nu s-a conformat semnalului regulamentar de oprire, iar cu această ocazie cauciucurile autoturismului s-au spart, conducătorul pierzând controlul asupra direcției de mers și pentru că nu și-a mai putut continua deplasarea a abandonat autoturismul și a fugit refugiindu-se în zona unui deal din apropiere unde a fost prins de polițiști. În mașina fugarului au fost găsiți doi saci în care erau ambalate 800 de pachete de țigări de contrabandă, fără timbru fiscal, a căror valoare a fost estimată la suma de aproximativ 9600 de lei.

De același autor

Related Articles