[AUDIO] Culegătorii de fructe de pădure din flora spontană, posibili vectori de propagare a virusului pestei porcine africane

Drumeţii şi culegătorii de fructe de pădure pot fi posibili vectori de propagare a pestei porcine africane dintr-un mediu într-altul, a explicat pentru Radio Reşiţa directorul AJVPS Caraş-Severin, Dumitru Dragomir:

Nu doar membrii vânători se plimbă prin păduri sau merg în natură. Există o sumedenie de categorii de persoane care fac acest lucru și ne referim aici la silvici, la turiști, ne referim la persoanele care în anumite sezoane se deplasează și cutreieră pădurile în căutare de fructe de pădure, ciuperci. Toate aceste categorii, deși trebuiau să să-și ia aceleași măsuri de precauție pentru prevenirea răspândirii virusului pestei porcine, nu au procedat în consecință și într-adevăr, se poate ca persoanele care se plimbă prin natură să poată transporta pe echipament virusul peste porcine„.

Dumitru Dragomir a mai subliniat că, deşi primăriile aveau menirea să transmită populaţiei măsurile care se impun în asemenea situaţii, se pare că nu au dat mai departe informaţiile necesare, fapt ce poate duce în multe dintre situaţii la adevărate dezastre ecologice.

Sursa foto: observator.ro

De același autor

Related Articles