[AUDIO] Cu lucrul în drum: Nici nemții nu mai sunt ce au fost!

Conducerea operatorului judeţean de apă şi canal AquaCaraş, este hotărâtă să aplice cele mai drastice măsuri firmei Ludwig Pfeiffer, câştigătoare a licitaţiei lucrărilor de extindere a reţelei de apă şi canal din oraşele Bocşa şi Oraviţa. Cu termen de finalizare a lucrărilor luna octombrie a acestui an, constructorul a anunţat imposibilitatea continuării lucrărilor. Directorul Aquacaraş, Gheorghe Filipescu:

,,Ieri am avut ședință de consiliul de administrație, am analizat toată ziua fiecare contract în parte, nu numai e la fiecare contract. Mâine mă duc la minister, revenim din nou în 4 în consiliul de administrație și o să luăm măsurile legale pe contractuale prevăzute de contract.

Compania mamă din Germania este în insolvență. Anul ăsta n-au lucrat nimic, mai puțin la Bocșa, unde au mai lucrat. Au lucrat la niște la racorduri și ei ne spun că n-au o forță financiară să ducă lucrarea, că așteaptă potențialul cumpărător să vină să investească. Eu nu pot să aștept până, dacă și când se va cumpăra societatea și ce va urma nu pot să spun. Acuma, în condițiile în care până marți nu avem certitudinea că au forță să continue, cu argumente clare și legale singura variantă este să ne reziliem contractul.,,

Odată cu câștigarea licitației pentru aceste lucrări, constructorul a depus scrisori de garanție bancară, pe care cei de la AquaCaraş le vor executa dacă deficiențele nu vor fi remediate a precizat directorul societăţii cărăşene.  

În condițiile în care, în cele din urmă, contractul cu firma germană va fi reziliat se va scoate din nou la licitație lucrările restante. Cele neconforme nu vor fi plătite și se vor aplica penalități pentru întrârzierile nejustificate.

Cele mai citite

Related Articles