[AUDIO] Cu buget de criză, primăriile cărăşene pregătite să întâmpine sărbătorile de iarnă

Anul acesta, cuvântul de ordine este reducerea costurilor şi folosirea, unde este posibil, a ornamentelor luminoase din anii trecuţi.

La Anina, se vor folosi, în mare parte aceleaşi decoraţiuni luminoase utilizate în anii trecuţi. Consiliul Local a alocat, de la buget, aproximativ 20 de mii de lei pentru noile instalaţii. Acestea vor fi montate de o echipă de electricieni din cadrul Primăriei, cu precădere în zona centrală a oraşului şi în Breiner spune viceprimarul cu atribuţii de primar, Daniel Danu:

Şi la Bocşa s-a dat startul ornamentarea străzilor. Ca şi la Anina, se vor utiliza vechile instalaţii dar a fost lansată şi achiziţia publică pentru altele noi ne-a declarat, primarul Mirel Pascu:

Cu un buget mai consistent, pe Valea Bistrei, la Oţelu Roşu, anul acesta, primăria a dispus din bugetul local cheltuirea a 50 de mii de lei pentru ornamente şi instalaţii noi, sumele cheltuite fiind aproximativ apropiate cu cele stabilite anii trecuţi spune primarul Luca Mălăiescu:

Și în municipiul Caransebeş au început pregătirile pentru sărbătorile de iarnă. Pe lângă vechile instalaţii de iluminat vor fi achiziţionate şi figurine în 3D care vor fi montate în parcul din faţa Primăriei. Locurile cele mai frecventate de caransebeşeni: Parcul Teiuş, Parcul Dragalina, Orăşelul Copiilor vor fi împodobite, la fel ca și în anii trecuți, cu lumini specifice sărbătorilor.

Administraţia din Caransebeş a ţinut cont de costuri şi a încercat să le limiteze la nivelul cel mai mic. În afara celor două figurine în 3D, a căror preţ este în jur de 1000 de euro bucata, alte sume nu au mai fost cheltuite din bugetul local ne-a declarat City managerul, Florin Bogdea:

În toate cazurile, primăriile intenţionează ca de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, iluminatul festiv să fie funcţional.

De același autor

Related Articles