[AUDIO] Creşte interesul medicilor de familie din Caraş-Severin pentru derularea campaniei de vaccinare anti COVID-19

A început să crească interesul medicilor de familie din Caraş-Severin pentru derularea campaniei de vaccinare anti COVID-19 în cabinetele proprii. Dacă la început erau 9, apoi 17, în prezent 22 din cei 139 de medici de familie din judeţ imunizează persoanele care solicită acest lucru.

Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică poartă în continuare discuţii cu aceştia, în speranţa că numărul medicilor de familie care să vaccineze anti COVID să crească şi mai mult, susţine purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros:

În continuare vaccinarea rămâne cea mai bună metodă de luptă împotriva virusului SARS CoV-2. Conform noului contract şi vaccinul anti COVID a fost inclus în programul naţional astfel că toţi medicii de familie vor putea să solicite Direcţiei de Sănătate Publică acest vaccin pentru proprii pacienţi. Lista este într-o continua dinamică.

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila consideră că vaccinarea la medicul de familie reprezintă soluția pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid, evaluare și monitorizare. Ministrul Sănătății mulțumește medicilor de familie pentru implicare și îi încurajează să participe în număr cât mai mare la efortul național de control al sănătăţii publice și de reducere a numărului de cazuri grave și decese, care se poate realiza numai prin solidaritate și profesionalism.

De același autor

Related Articles