[AUDIO] Contrabandă pe timp de pandemie în Caraș-Severin

În ultimele două săptămâni, poliţiştii cărăşeni au efectuat zeci de controale pe linie economică la societăți comerciale din județ.

Lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au verificat 92 de societăți comerciale, pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit cu medicamente, dispozitive medicale și de protecție, precum și cu produse alimentare și alte produse de bază. Amenzile se apropie de 130 de mii de lei, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, inspector principal Alina Boeru.

„Pentru neregulile constatate în cadrul acestor controale, polițiștii au aplicat 73 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 129.875 de lei și au ridicat, în vederea confiscării, bunuri evaluate la 6.566 de lei, constând în dezinfectante, detergenți, produse alimentare, pentru care administratorii fie nu dețineau documente de proveniență legală, fie marfa existentă nu era expusă pentru comercializare, în conformitate cu prevederile Legii nr.12 din 1990, republicată”.

Polițiștii de investigare a criminalității economice vor continua  activitățile de control pe această linie, și în perioada următoare, a mai spus Alina Boeru.

De același autor

Related Articles