[AUDIO] Consiliul Județean Caraș-Severin se adaptează ca în timpul unui război

Consiliul Județean Caraș-Severin a primit zilele trecute o alocare bugetară de 10 milioane de lei de la Guvern. Angajații forului județean au fost luați prin surprindere și în ultima ședință ordinară consilierii au fost nevoiți să facă o repartizare provizorie, majoritatea banilor fiind alocați pentru sectorul de drumuri. Romeo Dunca spune că s-a apelat la o soluție de urgență.

„Ne adaptăm ca în timpul unui război, la soluții sau la situații schimbătoare. Dacă acești bani au venit acum trei, patru zile, n-am știut că primim 10 milioane de lei. A fost o surpriză plăcută, dar am avut un termen fix, limită, în care să îi alocăm. I-am alocat, n-am avut timp, avem proiecte mult mai multe și avem nevoi foarte mari de bani, nu am putut să facem toate DALI-urile, toate proiectele, toate licitațiile. Am primit banii, i-am alocat provizoriu și, în funcție de suma respectivă, adunând unele economii pe care le-am avut anul trecut, vedem unde încap, pentru că oricum sunt puțini. Chiar dacă par mulți, 10 milioane de lei e o picătură într-un pahar cu apă. Vor fi cheltuiți cu chibzuință și vom face cu ei maximum cât se poate“.

Propunerea inițială era ca o parte dintre bani să fie folosiți pentru repararea podurilor de la Dognecea și de la Slatina Timiș, precum și pentru modernizarea drumului de pământ de la Ciudanovița. În cele din urmă, la insistențele consilierilor PSD, s-a decis să fie alocați pentru reparația terasamentului și pentru asfaltarea drumului de la Răcășdia la Vrăniuț.

De același autor

Related Articles