Legea salarizării nu este uniformă şi există o serie de inechităţi. ,,Pentru aceeaşi muncă se acordă salarii diferite. Astfel, un comisar de mediu din Caraş – Severin, este plătit mai puţin decât un coleg de-al său din Bucureşti sau Constanţa deşi efectuează aceeaşi muncă. Cu doar 2660 de lei pe lună, angajaţii instituţiei au rămas funcţionarii publici cei mai prost plătiţi,, spune Valentin Neagoe, preşedintele Sindicatului Național al Gărzii de Mediu:

Şi nu este singura problemă reclamată. La nivel naţională numărul comisarilor este redus la jumătate faţă de necesităţi. ,,În Caraş – Severin acţionează doar 8 comisari de mediu activitatea acestora, de inspecție și control, este afectată,, spune Gheorghe Muntean liderul sindicatului din Banatul de Munte:

În aceste condiții, Garda Naţională de Mediu râmâne o instituție puternic subdimensionată, în țara noastră raportul fiind un singur comisar de mediu la 40.000 de locuitori. Pentru Uniunea Europeană, mediul reprezintă o prioritate, context în care, ultima evaluare a GENVAL a confirmat situația dificilă a Gărzii Naționale de Mediu din România.

FOTO: newmoney.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.