[AUDIO] CJAS Caraş-Severin are datorii imense din cauza pandemiei de COVID-19

Pandemia de COVID-19 a dus la creşterea numărului de concedii medicale şi în Caraş-Severin, iar acest lucru a creat o serie de probleme Casei Judeţeane de Asigurări de Sănătate. Instituţia a ajuns în imposibilitatea de a deconta concediile medicale firmelor din judeţ.

La nivelul judeţului Caraş-Severin, sumele, pe care trebuie să le deconteze Casa de Asigurări de Sănătate, nu au fost niciodată atât de mari, ca în prezent. S-a ajuns în această situaţie din cauza pandemiei de Covid 19. Aceste concedii medicale au fost eliberate şi plătite 100%, atât pentru persoanele infectate, cât şi pentru contacţii direcţi, nevaccinaţi, cu toţii au beneficiat de medical.

Din păcate plafonul Casei a rămas la fel ca înainte de pandemie şi în această situaţie fondurile au devenit insuficiente. Pentru rezolvarea problemei, directorul general al Casei Judeţene, Mirela Zeman speră la o rectificare bugetară după sărbători.

Indemnizaţia pentru concediu medical se calculează în fucţie de afecţiunea sau nevoia pentru care este acordat. La ora actuală, numărul persoanelor infectate cu acest virus SARS CoV-2 este de peste 30.000 în Caraş-Severin iar Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate are datorii de peste 10 milioane de lei către societăţile din judeţ care au avut angajaţi în medical.

Sursa foto: arhiva RRR

De același autor

Related Articles