[AUDIO] Baza de Agrement de la Râul Alb, singura tabără şcolară din Caraş-Severin este închisă, deocamdată, din motive birocratice  

Centrul de Agrement de la Râul Alb este disponibil pentru a găzdui elevi însă rămâne închis până la clarificarea situației referitoare la scindarea Direcţiei Județeană pentru Tineret şi Sport Caraş-Severin.

Tabăra de la Râul Alb, administrată de Direcţia Județeană pentru Tineret şi Sport Caraş-Severin are și la această oră porțile înschise, deși este funcțională din toate punctele de vedere. Aceasta din cauza faptului că încă nu există buget alocat instituției care până la 31 mai ar trebui să se divizeze în două entități. 

Din acest an Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse preia de la Ministerul Sportului activităţile şi patrimoniul corespunzător din domeniul tineretului. 

Până la această oră această oră efectiv nu s-a produs această divizare, sunt în derulare procesele de despărțire, de predare – primire a patrimoniului și a activelor de la Direcția de Tineret. Tot ceea ce ține de partea de tineret, incluzând personalul din taberei de la Râul Alb și Centrul de Tineret Mansarda, va pleca spre noua Direcție, ce va fi nou înființată, cea din subordinea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Așteptăm și noi să vedem în zilele următoare ce se întâmplă , pentru că termenul limită este în jurul datei de 31 mai. Până la această dată ar trebui făcută predarea tuturor activelor. Legat de buget vă spun că avem doar o preconizare, o exprimare a acestuia pe sport. Am primit acum două trei luni de zile o astfel de estimare, dar din păcate nu ne putem atinge de acești bani. Vom putea efectiv beneficia de bani pentru evenimente, doar după ce această divizare a Ministerului Tineretului și Sportului. Până atunci avem bani doar de salarii.

Tabăra de la Râul Alb își va intra în circuitul normal. Mai este nevoie să se facă anumite lucrări de igienizare, pentru că această tabără a fost închisă odată cu izbucnirea pandemiei. De atunci nu s-au mai făcut nici un fel de lucrări de întreținere, igienizare, reparații, deoarece nu a fost buget alocat și a fost interzisă găzduirea în tabără a publicului. Dar anul acesta cu siguranță Tabăra de la Râul Alb va intra în funcțiune. Noi am făcut oferta de tabere și am trimis-o la Minister.

Vom încerca să încheiem contracte cu toți cei care ne-au solicitat și vom pune la dispoziție tabăra în diferite perioade ale verii. Spre surprinderea mea chiar există multe solicitări din țară. Așadar, începând din această săptămână vom încheia contracte cu cei care doresc să vină în tabără. Ar fi păcat să le pierdem și ar fi un minus pentru noi ca și Direcție ca să refuzăm aceste cereri”, a spus directorul DJTS Caras-Severin, Catălin Hogea.

Centrul de Agrement de la Râul Alb este închis de mai bine de 3 ani, iar la începutul pandemiei a funcționat ca şi centru de carantinare.