[AUDIO] Cărăşenii nu scapă de amenzile pentru necompletarea formularului PLF

Peste 3000 de cărăşenii, care s-au întors în țară, au fost sancționați pentru că nu au completat, conform legii, formularul obligatoriu de intrare în ţară. Şi chiar dacă, se va renunţa la această regulă a PLF-ului, pentru că s-a încheiat starea de alertă, amenzile vor continua să ajungă la domiciliul celor care au fost sancţionaţi în luna februarie, astfel că oamenii vor avea două posibilităţi: fie le plătesc, fie le contestă, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţeane de Sănătate Publică, Daniel Botgros.

Până în acest moment 362 de cărăşeni au contestat amenzile primite pentru necompletarea formularului digital de intrare în ţară.

Certificatul PLF de localizare a calatorilor trebuie completat la intrarea în România până când ordonanța de urgență, prin care a fost instituit, va fi abrogată, conform reprezentanților Guvernului. Până când se va întâmpla acest lucru, acest document rămâne obligatoriu la frontieră, iar cei care nu-l completează riscă amenzi în valoare de 500 de lei.

Sursa foto: DSP CS

De același autor

Related Articles