[AUDIO] Cărăşenii au dat dovadă de cumpătare de Crăciun. Secţia de Urgenţe a Spitalului din Reşiţa nu a fost suprasolicitată

În cel de-al doilea Crăciun celebrat în condiţii de pandemie, oamenii au devenit mai responsabili. Secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean Reşiţa nu a fost suprasolicitată aşa cum se întâmpla în alţi ani.

Carasenii au dat dovada de cumpătare de Crăciun și au ținut cont de sfaturile medicilor. Intoxicațiile cu băuturi alcoolice și indigestiile specifice sărbătorilor de iarnă sunt istorie, în schimb în această perioadă a crescut numărul accidentelor vasculare cerebrale. Per total spre surprinderea medicilor din 24 decembrie și până la această oră, în secția de Urgente a Spitalului Județean Reșița au fost chiar mai puține cazuri decât în zilele obișnuite, ne-a declarat medicul Emil Bunda.

“Au fost mai puține prezentări decât de obicei, în jur de 90-100 pe 24 de ore. Patologia nu a fost specifică sărbătorilor, ci vorbim de o patologie obișnuită. Au fost mai multe accidente vasculare cerebrale decât în zilele obișnuite, în rest tulburări digestive și consum exagerat de alcool în limitele statistice. Probleme au fost și din punct de vedere ortopedic au existat fracturi dar vorbim de cazuri puține”, ne-a declarat medicul Emil Bunda.

În această perioadă de sărbătoare, 4 băieţei au venit pe lume la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa de Crăciun. Ce notă au primit bebeluşii la naştere ne spune directorul de îngrijiri medicale, Dana Tulbure.

În Ajun de mare sărbătoare doi băieţei frumoşi şi sănătoşi au venit pe lume iar în Sfânta zi a Naşterii Mântuitorului s-au mai născut încă doi bebeluşi, toţi sunt sănătoşi şi au primit nota 10″, ne-a declarat directorul de Îngrijiri Medicale, Dana Tulbure.

Pentru că urmează revelionul, medicii ne sfătuiesc ca în următoarea perioadă să avem o alimentaţie sănătoasă şi să nu facem excese de niciun fel, oamenii să nu se relaxeze prea tare ci să poarte în continuare masca de protecţie şi să respecte măsurile de igienă sanitară, pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus.

De același autor

Related Articles