[AUDIO] Cancerul nu ţine cont de vârstă. Fetiţa Alexandrei a împlinit 3 ani în secţia de Oncologie

Cancerul nu alege şi nu ţine cont de vârstă. Copiii diagnosticaţi cu boli oncologice sunt peste tot în jurul nostru şi de multe ori, nu ştim sau nu suntem atenţi la suferinţa lor. Lucrurile se simt şi se văd altfel în momentul în care ajungi în secţia hemato-oncologică pentru că fiecare copil are povestea lui, lupta însă e comună, cu toţii îşi doresc să trăiască!

Leucemia este prezentă în 35% din toate cancerele la copii; aproximativ 1 din 1000 de copii este diagnosticat cu leucemie înainte de a împlini vârsta de 19 ani, deși aceasta este mai des întalnită la copiii mai mici, cu varsta până în 10 ani. În această categorie intră şi fetiţa Alexandrei din Braşov, tânăra mămică în vârstă de 30 de ani a aflat în urmă cu câteva luni că fetiţa sa are leucemie mixtă bifenotipică şi a ales să se transfere de la Spitalul din Braşov la Spitalul Louis Ţurcanu din Timişoara. Micuţa a împlinit 3 ani în secţia de oncologie, deşi are o vârstă fragedă înţelege că e bolnavioară şi luptă să trăiască.

Cea mică, a împlinit aici, 3 ani suntem de 3 luni aici, ne-am transferat de la Brașov, iar diagnosticul este leucemie mixtă, bifenotipică. I s-a umflat un ganglion. M-am gândit și am sperat cumva să fii înghițit o jucărie să fii rămas acolo atârnată. Și când a făcut radiografia ni s-a spus că nu este nimic, atunci direct spre asta, m-am gândit… e ceva cancer acolo. Prietenii mi-au spus să vin cu fetiţa la Timişoara că aici sunt doctori foarte, foarte buni și am o prietenă care tot aici și-a tratat copilul și a fost foarte mulțumită și mi-a zis măi la orice medic ajungi, toţi sunt minunați și sunt ok și își fac treaba și sunt foarte buni în ceea ce fac.

A fost foarte greu când am aflat diagnosticul fetiţei, eram în șoc, dar cu timpul te obișnuiești. Nu-i mai spun boală, ori leucemie, îi spun cumva afecțiune. Este o afecțiune și prin aceasta m-am învățat să zic că avem doar probleme cu imunitatea și cumva nespunând în fiecare zi cuvântul leucemie ajută, chiar ajută și nici copilul nu trebuie să știe, chiar dacă sunt mici, ei înțeleg foarte multe și cumva noi trebuie să fim tari pentru ei și să ne vadă că luptăm alături de ei.

Fetiţa îmi spune că îi este dor de tati și de surioara ei, dar spune că vrea să-și ia tratamentul, să se facă bine și apoi să meargă acasă. E important ca oamenii să se mobilizeze acum înainte de sărbători, să fim mulțumiți de ce avem și să apreciem fiecare moment alături de cei dragi.

Noi oamenii, cam uităm de lucrurile acestea și ne plângem în fiecare zi că muncim mult și ne plângem noi de de viața asta pe care o avem, asta făceam și eu dar stând aici, mă gândesc că viața pe care o aveam acasă, era perfectă, chiar dacă erau multe ore de muncă, era chiar perfect. Atâta timp cât copiii sunt sănătoși, nimic nu nu mai contează, acum după această experienţă apreciem altfel fiecare moment, fiecare cântecel, fiecare poezie învățată este altfel aici la oncologie, e destul de greu, suntem departe de familie dar facem orice pentru copilaşul nostru.”

Campania umanitara Muzică pentru Viaţă continuă în centrul municipiului Resita. Vino şi tu la căsuta de sticlă şi donează din puţinul tău pentru copiii care suferă de cancer. Puteţi dona şi online:

https://donorbox.org/muzica-pentru-viata

De același autor

Related Articles