[AUDIO] Campanie de prevenire a diabetului sâmbătă la Brebu şi în satele aparţinătoare

Accesul populaţiei la serviciile de sănătate este deficitar în mediul rural. Pentru a compensa lipsa de medici, periodic, la sate au loc diverse campanii de informare şi consultaţii. O astfel de acţiune, în cadrul căreia locuitorii vor beneficia gratuit de analize pentru verificarea glicemiei şi măsurarea tensiunii arteriale, se va desfăşura sâmbătă, 8 octombrie în comuna cărăşeană Brebu dar şi în satele aparţinătoare Apadia şi Valeadeni cu sprijinul Asociaţia Diabeticilor din Reşiţa împreună cu Lions Reşiţa Kindness. Cu detalii medicul diabtolog Mihaela Dalea:

“Împreună cu Lions Reşiţa Kindness vom face această campanie. Ei sunt alături de noi mereu. Sâmbătă vom ajunge în comuna Brebu, în Apadia și în Valeadeni. Până la ora prânzului o să terminăm de testat acestea 3 sate. Este vorba de glicemie, de tensiune arterială, frecvență cardiacă și saturația de oxigen și bineânțeles, consultul de diabet, fiind și eu acolo dacă cumva au nevoie, dacă nu, vor fi redirecționați către alte instituții sau alți medici, mai ales că știm foarte bine că în ultima perioadă am descoperit destul de mulți pacienți cu tensiuni arteriale foarte mari și am redirecționat persoanele respective către cardiologie.

Ne vedem la la Brebu, Apadia și Valeadeni, la căminele culturale. Acolo se va se va desfășura acțiunea, pentru ei facem acest lucru ca să avem populația testată și să tragem un semnal de alarmă pentru bolile de nutriție și bolile cardiovasculare”.

Diabetul este o afecţiune cu o incidenţă foarte mare în rândul populaţiei din România. În Caraş-Severin, în prezenţ numărul persoanelor diagnosticate cu această boală depăşeşte 20.000, cu 3.000 mai mulţi faţă de acum 4 ani.

De același autor

Related Articles