[AUDIO] Campania umanitară organizată de Centrul de Transfuzii Sanguine Reşiţa şi Episcopia Caransebeşului continuă

Campanie de donare de sânge organizată de Centrul de Transfuzii Sanguine Reşiţa cu Episcopia Caransebeşului continuă şi mâine, 17 mai deoarece încă mai trebuie completat stocul de sânge pentru bolnavii aflaţi în suferinţă. Medicul şef, Rodica Neaga indeamnă oamenii să se alăture acestei acţiuni pentru a ajuta pacienţii din spitale.

Astăzi, în prima zi a campaniei umanitare pentru bolnavii din spitale au donat sânge 17 persoane, preoţi, cantori, cu toţii şi-au unit forţele pentru a face o faptă bună.

Oamenii care nu au probleme de sănătate se pot prezenta pentru donare între orele 7:00 și 13:00.

Prin parteneriatul dintre Episcopia Caransebeșului și Centrul de Transfuzii Sanguine Reșița periodic se organizează acțiuni de donare de sânge în județul Caraș-Severin.

Dincolo de faptul că îi ajută pe cei aflați în nevoie, donatorul are mai multe beneficii, primește 7 tichete de masă, o zi liberă de la serviciu sau motivare pentru elevi/studenți și un set de analize gratuite. Pe de altă parte, există și beneficii aduse propriului organism: sângele este împrospătat, crește imunitatea și rezistența organismului, este redus riscul de paralizie, iar probabilitatea unui accident vascular scade cu 30%.

Pentru îmbunătăţirea stocului de sânge, Centrul de Transfuzii Reşiţa va organiza săptămâna viitoare o colectă mobilă de sânge la Moldova Nouă.

De același autor

Related Articles