[AUDIO] Calea Timişoarei din Reşiţa intră în reabilitare. Primarul Ioan Popa a semnat contractul de execuţie

Primăria Reşiţa a semnat astăzi contractul de execuţie pentru reabilitarea Căii Timişoarei şi străzii Bârzăviţei. Câştigătorul licitaţiei este tot compania PORR Construct, cea care execută lucrările de reintroducere a tramvaiului în oraş.

Calea Timişoarei din Reşiţa va fi complet modernizată cu fonduri europene în valoare de aproximativ 23,1 milioane de lei, fără TVA. După cum a declarat primarul Ioan Popa, va fi reabilitată întreaga arteră de circulaţie, pornind de la staţia MOL din Câlnic, până la traversarea pasajului de cale ferată, continuând pe lângă Staţia de ambulanţă, Direcţia Sanitar-Veterinară şi ieşind în Triaj.

Acest tronson la patru benzi este extrem de deteriorat, care s-a peticit în ultimii 20-25 de ani, în mod frecvent, cu un trafic destul de serios de camioane. Proiectanții au lucrat şi au făcut o proiecţie frumoasă a străzii, cu o parte centrală cu copaci, iluminatul public schimbat, piste de bicicletă, trotuare, etc Vom avea şi parcaje în anumite locuri pentru că se parchează oricum pe Calea Timișoarei chiar dacă nu erau amenjate parcări, se parchează pe prima bandă. Se reabilitează şi strada Bârzăviţei, un apendicee care duce spre IMR, spre fosta fabrică de tunuri.

Totodată cu fonduri de la bugetul local, respectiv 1,6 milioane de lei fără TVA,  vor fi reabilitate şi două poduri peste râul Bârzava şi Bârzăviţa. 

Directorul tehnic al Diviziei Infrastructură pe zona Vest la PORR Construct, Reitmaier Emanuel Iohan a declarat că lucrarea este simplă din punct de vedere al execuţiei.

Suntem mândri și bucuroși că am reușit să câștigăm și această lucrare care să zicem este ca o mini centură, eu așa am văzut-o. Lucrarea în sine, tehnic este destul de simplă. Nu vedem probleme din punctul acesta de vedere doar să ne coordonăm în funcție de modul de instituire a restricțiilor. O să agreăm când este momentul oportun și ne vom mobilizat ca atare. Cu siguranță ne vom concentra și pe această lucrare, la fel cum ne concentrăm și pe cele două loturi principale din municipiu.

Lucrările pe Calea Timişoarei din Reşiţa vor începe după ce va fi terminat tronsonul Renk-Victoria, primarul Reşiţei, Ioan Popa avansând ca termen de finalizare sfârşitul acestui an, noiembrie-decembrie. Ultima parte a proiectului de tramvai, ce prevede realizarea unei staţii intermodale în Muncitoresc urmează să fie rescoasă la licitaţie pentru a treia oară.

De același autor

Related Articles