[AUDIO] Cadrele MAI din Caraş-Severin şi-au unit forţele în prima campanie de donare de sânge din 2023

Cadrele MAI din Caraş-Severin şi-au unit forţele în prima campanie de donare de sânge din acest an, organizată la Centrul de Transfuzii din Reşiţa. Pentru jandarmi, poliţişti şi pompieri a devenit deja o tradiţie să ajute comunitatea. Oamenii legii s-au prezentat într-un număr foarte mare la unitatea de Transfuzii pentru a ajuta bolnavii din spitale care au mare nevoie de sânge. Pentru prima dată în ultimii ani, sala de aşteptare a unităţii a devenit neîncăpătoare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, Marius Săndulescu este iniţiatorul acestei campanii şi a luat atitidine în urma apelului lansat în spaţiul public de medicul Ramona Ganţolea, şefa șecției de neonatologie de la Spitalul Județean Reșița.

Jandarmii consideră că printr-un efort minim din partea lor pot ajuta bolnavii a căror viaţă depinde de cele mai multe ori, de o pungă de sânge. Despre gestul umanitar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin Marius Săndulescu ne-a declarat că este unul normal, omenesc şi voluntar, dincolo de natura serviciului prin care jandarmii vin zilnic în sprijinul cetăţenilor:

Gruparea de jandarmi de la Detaşamentul 1 mobil din Reşiţa s-a mobilizat rapid şi a donat sânge. Şi de această dată jandarmii au dovedit că le pasă de cei din jur şi au făcut acest gest fără să stea pe gânduri.

Jandarmii cărăşeni donează regulat sânge, iar mulţi dintre aceştia răspund afirmativ iniţiativelor de ajutorare a oamenilor aflaţi în nevoie. În plus, sunt jandarmi care periodic donează sânge chiar şi 2-3 ori pe an. Comandantul Detaşamentului 1 Jandarmi mobil, Lucian Istrăţescu îndemană cărăşenii să li se alăure în această acţiune:

Si poliţiştii s-au alăturat acestei acţiuni şi au dat dovadă de solidaritate. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, Alina Boeru:

La randul lor, pompierii de la ISU Semenic au răspuns prompt solicitării de a dona sânge. De asemenea, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeş au donat sânge pentru că o echipă de la centrul de transfuzii s-a deplasat acolo. De asemenea, au răspuns prompt și pompierii din cadrul Secției de Pompieri Oravița, ne-a declarat locotenentul Izabela Ciocoi.

Campania de donare de sânge continuă la Centrul de Transfuzii din Reşiţa, zilnic între orele 7.30-12.30.

De același autor

Related Articles