[AUDIO] Bisericile din Banat sprijină procesul de autorecenzare a populaţiei şi locuinţelor

Autorecenzarea mai este posibilă doar până duminică, 15 mai, după care, timp de două luni, va avea loc recenzarea faţă în faţă. Recenzorii vor merge acasă la cei care nu şi-au completat datele direct pe internet sau nu au avut suportul tehnic necesar şi cunoştinţele de a completa corect formularul. În ambele cazuri biserica îndeamnă şi sprijină cetăţenii şi recenzorii.

Braşov, Harghita, Teleorman, Covasna şi Botoşani sunt doar câteva dintre judeţele în care peste 40% din populaţie s-a autorecenzat, la polul opus rezultate slabe au fost înregistrate în judeţele Iaşi, Bacău şi Dolj. Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică din Caraş-Severin, la nivelul judeţului, ultima cifră înaintată este de 37%.

Biserica apuseană sprijină cetăţenii prin parohii şi organizaţii, a precizat pentru Radio Reşiţa vicarul Diecezei romano-catolice de Timişoara, Monsignior Johann Dirschl şi îndeamnă credincioşii să dea curs procesului de autorecenzare până la data stabilită de autorităţi:

Msgr. Johann Dirschl

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ÎPS Daniel, îi îndeamnă pe români să se autorecenzeze şi să-şi mărturisească credinţa, recensământul fiind considerat şi un moment favorabil pentru declararea identităţii religioase. De la consilierul cultural al Episcopiei Caransebeşului, arhimandrit Casian Ruşeţ, am aflat că pe cei care întâmpină dificultăţi în a se autorecenza îi îndrumă să apeleze la personalul calificat din cadrul primăriilor de care aparţin, iar pe cei care nu reuşesc să se autorecenzeze, să-i primească pe recenzori şi să răspundă la întrebările din formularul de recenzare:

arhimandrit Casian Ruşeţ

La nivel naţional, datele arată un procent de autorecenzare de 37 la sută, ceea ce înseamnă peste şapte milioane de chestionare completate. Dacă data autorecenzării pe cont propriu sau a autorecenzării asistate nu va fi prelungită, începând cu 16 mai, acestea operaţiuni nu vor mai fi posibile. Din acel moment începe etapa recenzării prin interviuri faţă în faţă când 20.000 de recenzori vor ieşi pe teren pentru a colecta datele.

De același autor

Related Articles