[AUDIO] Fără peşte pe Bârzava

Reticenţa Apelor Române de populare cu peşte a râului Bârzava, de către Primăria Reşiţa, pe tronsonul care traversează municipiul, mâhneşte administraţia locală, care şi-a dorit să aducă un plus de confort şi culoare pescarilor recreativi din urbe, care de multe ori iasă pentru câteva ore pe malurile cursului de apă.

Conform primarului, Ioan Popa, intenţia acestuia a fost să populeze apele Bârzavei cu 7 tone de caras, însă conducerea Apelor Române nu a aprobat aceste demers cum nu a autorizat nici amenajarea pe Bârzava a unei microhidrocentrale pentru producerea curentului electric privind iluminatul public şi ridicarea cu până la 2 metri a nivelului cursului de apă între staţia de carburanţi OMV şi podul IGOR, pentru agrement.

Ioan Popa

  Sursa foto: pescuitul.ro

1 COMENTARIU

  1. Este o idee foarte bună, din păcate sunt mulți care pun frână și nu înțeleg de ce… Sunt periculoși pescarii? Domnule primar, mai insistați, cred că vor fi destui care vor aprecia, dacă nu se va putea popula măcar încercat și ridicat nivelul apei, se va popula singură apa, asta in cazul în care nu vor intra cu plase dupa un timp.

Comments are closed.

De același autor

Related Articles