Balul Ionilor, una din manifestările tradiţionale din această perioadă a anului în satele cărăşene, nu mai are rezonanţa anilor trecuţi.

În comuna Târnova, localitatea cărăşană cu cei mai mulţi Ioni înregistraţi în documentele primăriei, anul acesta balul nu se va mai ţine întrucât lucrările la căminul cultural nu sunt finalizate. Nici la Ezeriş sau Ticvaniu Mare acest obicei nu se va mai sărbători. La Vrani, primarul a transmis pentru Radio Reşiţa că nu sunt alocaţi bani în buget pentru balul tradiţional de altădată. În schimb, la Verendin, spune primarul Nicolae Velescu, locuitorii nu au uitat vechile tradiţii şi vor sărbători laolaltă, la căminul cultural, atât Boboteaza cât şi Sfântul Ion.

Nicolae Velescu

Potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, 1.957.468 de cetăţeni români, bărbaţi şi femei, poartă numele Sfântului Ioan Botezătorul. Dintre femei cele mai multe se numesc Ioana, iar dintre bărbaţi, majoritatea poartă prenumele de Ioan.

Tradiţia spune că, cine nu se veseleşte în ziua de Sfântul Ion va fi trist tot anul.