[AUDIO] Avizul epidemiologic și adeverința medicală nu mai sunt necesare în noul an şcolar. Care sunt excepțiile de la această regulă?

La începutul noului an şcolar 2022-2023 părinții sunt sfătuiţi să nu formeze cozi interminabile la ușile cabinetelor medicilor de familie pentru a obţine adeverinţa medicală ori avizul epiemiologic. De aceste documente au nevoie doar micuţii care intră pentru prima dată în colectivitate, potrivit unui Ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației.

În plus, avizul epidemiologic nu este necesar după vacanțe elevilor sau preșcolarilor. La începerea anului şcolar nu sunt necesare nici analize medicale, decât în cazul creşelor. De retinuţ că elevii claselor primare, gimnaziale și de liceu nu au nevoie de aviz epidemiologic în nici o situație.

Absențele școlare din motive medicale se motivează doar cu adeverința medicală, fără aviz epidemiologic. Acest document este foarte important pentru că scoate în evidenţă trecutul medical al copilului, explică medicul pediatru Ema Badescu:

Si adeverinţele pentru educaţie fizică au fost eliminate încă de la începutul anului şcolar precedent, amintește Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie.

Cele mai citite

Related Articles