[AUDIO] Zeci de cărășeni au ajuns la spital în noaptea de Revelion și în prima zi din 2022

Noaptea de Revelion nu a trecut fără incidente în județul Caraș-Severin. Numărul persoanelor care au făcut excese culinare sau care au băut peste măsura a crescut și în noapte dintre ani dar și în prima zi din 2022. Medicii și asistentele de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița nu au avut nicio clipă de pauză, fiind solicitați să intervină în patologii diverse.

Unele familii însă, şi-au petrecut Revelionul cu emoţii mai mari ca oricând. La maternitatea Spitalului Judeţean din Reşiţa mai mulţi copii s-au grăbit să vină pe lume în noaptea dintre ani, dar şi în prima zi din 2022, cu detalii medicul Emil Bunda:

La Urgenţe au fost aproximativ 20 de prezentări în noapte de Revelion. De data asta oamenii nu au mai fost cumpătaţi la fel cum au fost de Crăciun, astfel că am avut oameni care au consumat alcool, sau au făcut excese culinare.

Am avut şi accidente vasculare. În schimb în ziua de 1 ianuarie, au fost foarte mulţi pentru o zi de întâi, adică peste 100 în cursul a 12 ore şi de data asta au fost din nou problemele digestive din cauza excesului almentar, au existat şi infarcturi miocardice, accidente vasculare, singurul lucru care a fost îmbucurător, că nu am avut accidente.

Am avut în schimb şi traumatisme uşoare dar care nu au necesitat internări. În noaptea de Revelion şi pe ziua de 1 ianuarie au fost 3 naşteri, în ziua de 2 ianuarie, de la ora 12.00 încolo, o naştere până la această oră. Copiii sunt toţi sănătoşi. Prima naştere din acest an a fost o fetiţă“, ne-a declarat medicul Emil Bunda.

Din punct de vedere meteorologic, în prezent tmperaturile sunt ridicate pentru această dată, dar în scurt timp va urma o perioadã în care temperaturile atmosferice vor scădea, astfel că medicii recomandă cetățenilor să evite expunerea prelungită la frig și să consume doar lichide calde și mâncare sănatoasă pentru a nu mai întâmpina probleme în noul an 2022.

De același autor

Related Articles