[AUDIO] Au ignorat orice pericol şi au trecut prin “bariera” de pe DN 57

Unii şoferi îşi pun viaţa în pericol pentru a ajunge mai repede la destinaţie şi forţează “bariera” de pe DN 57, drum închis din cauza căderilor de pietre din zona Berzasca.

Alpiniştii contractaţi de antreprenorul lucrării de stabilizare şi consolidare a versanţilor au început de săptămâna trecută punerea în siguranţă a versantului pentru ca, ulterior, să se amplaseze explozibilul pentru derocare.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionalei de Drumuri şi Poduri Timişoara, Alina Sabou face apel la şoferi să respecte semnalizarea instituită şi să nu-şi pună viaţa în pericol:

Deşi drumul este oficial închis, iar anunţul de închidere a fost făcut prin toate mediile de comunicare, unii şoferi continuă să se deplaseze prin zona închisă şi nu ţin cont de pericolele existente. Activitatea de ranguire provoacă frecvente căderi de pietre de pe versant, căderi care cresc riscul unor coliziuni cu maşinile care circulă pe sectorul închis şi periclitează siguranţa participanţilor la trafic.

Din dorinţa de a-şi continua nestingheriţi drumul, unii şoferii ignoră avertismentele alpiniştilor şi drumarilor, şi au trecut chiar şi peste “bariera” de material rezultat din alunecare sau au îndepărtat balizele amplasate tocmai pentru a opri trecerea. Motivaţia acestor persoane este că trec “pe răspunderea lor” şi nu de puţine ori devin şi recalcitranţi. Insistenţa şoferilor de a nu respecta semnificaţia indicatoarelor îngreunează totodată şi activitatea alpiniştilor, care trebuie să se oprească din operaţiunile specifice ori de câte ori observă un vehicul care forţează trecerea.”

Traficul rutier pe DN 57, în zona localităţii Berzasca, rămâne închis până în a doua jumãtate a lunii februarie, după ce s-a constatat că fenomenul de instabilitate a versantului este activ şi în orice moment există riscul să cadă stânci. Până la ridicarea restricţiilor, circulaţia pe traseul Orşova – Moldova Nouă şi retur se desfăşoară cu ocolire prin Bozovici şi Oraviţa.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

De același autor

Related Articles