[AUDIO] Au ajuns la spitalul din Reşiţa după ce au leşinat în stradă

În minivacanţa de Rusalii mai multe persoane au ajuns în secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa după ce au leşinat în plină stradă din cauza temperaturilor ridicate. Cei mai afectati au fost bolnavii cronici.

Căldura a facut primele victime în municipiul Reşiţa. Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au căzut în stradă, din cauza căldurii şi a afecţiunilor medicale cronice de care suferă. Cei mai expuşi în această perioadă sunt astmaticii, cardiacii, diabeticii dar şi copiii şi gravidele care sunt îndemnaţi să rămână la domiciliu până după orele 17.00.

Cu alte sfaturi medicul Emil Bunda:

Afecțiunile cronice produc schimbări sistemice în organism, făcându-l foarte vulnerabil atât la temperaturile ridicate, cât și la cele foarte scăzute. Acești pacienți nu pot face față schimbărilor bruște dacă nu iau măsuri imediate de a se proteja, și dacă mai și depun efort fizic, riscă să își piardă viața.

Pe perioada verii, pacientul cronic se confruntă frecvent cu apariția unor simptome mai ușoare sau mai severe ale insolaţiei ale extenuării pe fondul căldurii ridicate sau a umidității excesive, cu deshidratarea, pe lângă accentuarea simptomelor afecțiunilor existente. Acest risc crește la cei care nu își respectă tratamentul și celelalte recomandări privind stilul de viață. În Caraş-Severin nu s-a înregistrat niciun deces din cauza temperaturilor ridicate.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles