[AUDIO] Atenţie la căpuşe! Primii pacienţi au ajuns la Spitalul Judeţean din Reşiţa

A început sezonul căpuşelor! Primii pacienţi muşcaţi de căpuşe s-au prezentat în această săptămână la Spitalul Judeţean din Reşiţa. Medicii din cadrul secţiei de Urgenţe atrag atenţia oamenilor că în această perioadă, imediat cum se încălzeşte vremea există riscul să fie muscaâi de căpuşe. Primii 10-15 pacienţi au ajuns deja la spital şi au primit îngrijiri medicale pentru a nu face boala Lyme care netratată, poate fi fatală, susţine medicul Emil Bunda.

Persoanele care merg la iarba verde sau în parcuri trebuie să poarte o îmbrăcăminte care să le acopere mâinile şi picioarele dar şi o încălţăminte adecvată. Reşiţenii îşi protejează copii, însă nu pun atât de mult accent când vine vorba de ei, cei mai mulţi recunosc că nu merg la spital atunci când sunt muşcaţi de căpuşe.

Înţepătura sau muşcătura de căpuşă este uşor de recunoscut, pentru că în cele mai multe dintre cazuri sunt vizibile. Totuşi, există riscul ca cele de foarte mici dimensiuni să nu poată fi observate. De aceea, după revenirea dintr-o ieşire în natură, este important să vă verificaţi foarte bine, din cap până-n picioare.

Muşcătura sau înţepătura de căpuşă poate să nu producă niciun simptom. În schimb, persoanele alergice, pot să resimtă durere în locul muşcăturii , umflatura, senzaţie de arsură în locul afectat şi chiar dificultăţi respiratorii.

Sursă foto:arhiva RRR

De același autor

Related Articles