[AUDIO] „Asociația Diabeticilor din Caraș-Severin” un sprijin real pentru bolnavi

Medicul diabetolog Mihaela Dalea îşi doreşte să implementeze proiecte și să ofere sprijin pacienţilor înscrişi în „Asociaţia Diabeticilor din Caraş-Severin”. Deşi a fost înfiinţată în 1993, mulţi bolnavi care suferă de diabet nici nu ştiu de existenţa acestei organizaţii.

Cei care se înscriu în această asociaţie beneficiază de suport medical dar şi de aparate și teste gratuite pentru măsurarea glicemiei, ne-a declarat tânărul medic.

Trebuie susținută această asociație pentru că ea nu este cunoscută deși datează din 1993. Este o asociație învechită și trebuie să aducem proiecte noi și un suflu nou în această comunitate. În cadrul asociației avem aparate, avem teste dar pacienții trebuie să se înscrie în organizația de diabet pentru că trebuie să ne susținem.

Pentru a beneficia de toate aceste lucruri, pacientul trebuie să primească o cotizație lunară de 5 lei, suma nu este mare, de 10 ani a rămas la fel. Cei care plătesc această sumă primesc și teste gratuite dar și aparate de măsurat glicemia. În perioada pandemiei asociația a fost închisă dar a funcționat online și am făcut ore de diabet cu pacienții care mi-au solicitat acest lucru”, ne-a declarat medicul Mihaela Dalea.

Cei care doresc să se înscrie în asociație pot apela numărul 0753926964. Asociația are sediul în policlinica spitalului vechi, vis a vis de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, la etajul 3 camera 203.

Scopul asociației este de a aduna familia de „dulcinei” din județul Caraș-Severin și să ofere sprijin și asistență de specialitate.

În municipiul Reșița sunt 4 medici diabetologi: Mihaela Dalea, Caius Diaconescu, Alexandru Mihai, Liviu Necula, cei 4 își desfășoară activitatea în cadrul spitalului dar și în ambulatoriul de specialitate.

În județul Caraș-Severin mai sunt 4 medici diabetologi: Mircea Neagu în Caransebeș, Patricia Rus și Flavia Hristodorescu Oțelu-Roșu și Cristina Papavă în Oravița. Din păcate peste 11 mii de cărășeni suferă de diabet şi numărul acestora continuă să crească.

De același autor

Related Articles