[AUDIO] Apa (ne)potabilă în atenția administrațiilor locale

Primăriile din judeţ sunt obligate anual să verifice calitatea apei din fântânile şi izvoarele publice de pe raza localităţii. La Caransebeş, în urma unor analize o serie de fântâni au fost catalogate ca având apă nepotabilă. şi incripţionate cu plăcuţe de avertizare.

La Caransebeș, primarul Felix Borcean a declarat că ,din mulțimea de fântâni din municipiu, sunt câteva a căror apă nu corespunde calitativ.

Până la remedierea situației, care implică niște costuri, la fiecare dintre ele am lipit hârtii avertisment. Rog cetățenii orașului să nu le rupă pentru a nu pune în pericol sănătatea concetățenilor lor,,.

Mai bine se prezintă situaţia la Oţelu Roşu. Potrivit primarului Luca Mălăiescu, ,,în oraşul de pe Valea Bistrei, nu au fost semnalate surse a căror apă să fie nepotabilă,,:

La Anina, lucrurile sunt şi mai simple. Conform viceprimarului cu atribuţii de primar, Daniel Danu, pe raza oraşului nu sunt fântâni şi nici izvoare care să fie folosite ca sursă de alimentare. Apa utilizată de localnici provine din reţeaua oraşului aflată în grija celor de la Aqua Caraş.

De același autor

Related Articles