În şedinta Guvernului de astăzi s-a dezbătut atestarea ca Stațiune turistica de interes local a  Orașului Anina.

Documentaţia de fundamentare a fost înaintată de primarul Gheorghe Românu, iar proiectul de HG a fost adoptat astăzi în ședința de guvern.

„Acest lucru este important pentru ca în viitor Anina să poată avea șansa accesării a noi fonduri europene sau guvernamentale pentru proiectele de dezvoltare turistică. Turismul este o şansa reală pentru reconversia forței de muncă, Anina beneficiind de oportunități turistice de excepție”, ne-a declarat primarul Românu.

Demersurile au început încă de acum doi ani şi astăzi s-au încheiat cu succes, a mărturisit edilul.

„În perioada 2021-2026 putem să accesăm proiecte pentru comunitatea din Anina, proiecte care reprezintă obiective turistice pentru noi. În jurul acestor obiective turistice orașul se poate dezvolta prin mai multe pensiuni, prin mai multe restaurante, astfel încât turiștii să aibă unde să-și cheltuiască banii și să aibă ce să viziteze. În sfârşit am încheiat şi contractul cu acel constructor pentru Monumentul Mineritului. Este un obiectiv foarte important pentru noi, la fel de important cum este și linia ferată Oravița-Anina. Noi timp de doi ani de zile am tot comunicat și am îndeplinit toate acele puncte care trebuiau să fie îndeplinite pentru ca să putem să devenim stațiune turistică. Nu a fost deloc ușor. A contat să avem evenimente care să aducă cel puțin 1.000 de oameni, să avem locuri de cazare, să avem un centru turistic, inclusiv calitatea aerului a contat.”