[AUDIO] Amenzi de sute de mii de lei aplicate de inspectorii ITM Caraş-Severin

inspectia munciiAmenzi în valoare de 313.000 de lei au fost aplicate, luna trecută, de lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă din Caraş-Severin. Aceştia au desfăşurat 139 de controale în domeniul relaţiilor de muncă. În acest sens au fost depistate 20 de persoane care lucrau la negru, la 12 angajatori, sancţiunile aplicate agenţilor eonimici în cauză fiind de 200.000 de lei.

Astfel în domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat în total amenzi în valoare de 219.500 de lei pentru toate deficieţele constatate. Printre principalele deficienţe au fost neîncheierea unui contract individual de muncă, nerespectarea programului de lucru şi a timpului legal de odihnă şi neîntocmirea dosarelor de personal.

Totodată, inspectorii ITM Caraş-Severin, au dispus sistarea activităţii a trei angajatori din domeniul prelucrării lemnului, construcţiilor şi din domeniul minier.

Inspectorii au mai oprit din funcţiune un motostivutior pentru agricultură pentru că utilizatorii nu deţineau autorizaţie ISCIR.

în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 101 controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 93.500 de lei pentru 167 de deficienţe constatate, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al ITM Caraş-Severin, Eugenia Mihăescu.

Inspector Eugenia Mihăescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă din Caraş-Severin:

De același autor

Related Articles